آموزشی

3نکته برای خرید لبتاب

بهترین پردازنده‌ها برای لپ‌تاپ‌های Chrome OS

سیستم عامل کروم حول مرورگر وب کروم گوگل ساخته شده است و اکثر نرم افزارها را مستقیماً در مرورگر اجرا می کند. این بدان معناست که به تراشه های بزرگ و قدرتمند اینتل نیاز ندارد. حداقل این تئوری است. در تجربه من، سیستم عامل کروم با حداقل یک تراشه اینتل i3 یا آنچه که فکر می کنم بهترین ارزشی است که در حال حاضر می توانید با یک کروم بوک به دست آورید، یک تراشه AMD Ryzen 4000 بهترین عملکرد را دارد.

سری Ryzen 4000 AMD مجموعه چیپ مورد علاقه من برای کروم بوک است. (در اینجا کروم‌بوک‌های مورد علاقه من هستند.) این سری برای اکثر کارها به اندازه کافی قدرتمند است و عمر باتری فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌کند—ترکیبی که پیدا کردن آن در Chromebookهای مجهز به اینتل دشوارتر است.

کروم‌بوک‌های رده بالایی با تراشه‌های i5 اینتل وجود دارند، و حتی برخی از مدل‌های i7 نیز وجود دارند، اما اگر واقعاً از سیستم عامل کروم استفاده نکنید، بهتر است یک لپ‌تاپ ویندوزی با قابلیت‌تر بخرید.

ارزان‌ترین کروم‌بوک‌ها ممکن است از پردازنده‌های سری Celeron اینتل استفاده کنند. اگر نیازهای شما بیش از حد حداقل باشد و هرگز کاری بیش از مرور ساده وب انجام نخواهید داد، Celerons این کار را انجام خواهد داد. اما اگر امیدوارید برنامه‌های اندروید را اجرا کنید یا برنامه‌های لینوکس را بر روی Chromebook خود نصب کنید، پردازنده‌های Celeron با مشکل مواجه خواهند شد و احتمالاً شما را ناامید خواهند کرد.

در مورد کارت گرافیک چطور؟

همه لپ‌تاپ‌ها از نظر فنی دارای کارت‌های گرافیکی هستند (که به آنها گرافیک و GPU “گسسته” نیز می‌گویند)، اما بیشتر آنها به همراه پردازنده در مادربرد قرار می‌گیرند. این رویکرد که به عنوان “گرافیک یکپارچه” شناخته می شود برای اکثر کاربران مناسب است. می‌توانید فیلم‌های HD تماشا کنید و حتی بازی‌های معمولی را بدون مشکل انجام دهید.

اگر یک گیمر هستید یا زیاد ویرایش ویدیو انجام می دهید، لپ تاپی با کارت گرافیک مجزا می خواهید – یک کارت گرافیک مجزا و بسیار قدرتمندتر. AMD و Nvidia اکثر کارت‌های گرافیکی را که در لپ‌تاپ‌ها پیدا می‌کنید، می‌سازند.

اکثر لپ‌تاپ‌های مبتنی بر اینتل با یک کارت گرافیک انویدیا در خط GeForce جفت می‌شوند، معمولاً یکی از کارت‌های Max-Q، که اسپین آف کارت‌های دسکتاپ انویدیا کم مصرف و سازگار با لپ‌تاپ است. آنها معمولاً با نام کارت، سپس Max-Q برچسب گذاری می شوند: به عنوان مثال، GeForce GTX 1080 Max-Q. (یک کارت 2000 سطحی قدرتمندتر است اما ممکن است عمر باتری بدتری داشته باشد.) کارت های Max-Q معمولاً 15 تا 25 درصد از نسخه های دسکتاپ قدرتمندتر هستند اما هنوز هم برای بازی و ویرایش ویدیو بسیار قدرتمند هستند.

خط پردازش گرافیکی AMD Radeon نام دارد و از کارت‌های Vega و RX بالا گرفته تا کارت‌های سری R که منعکس‌کننده طرح نام‌گذاری رایزن هستند، را در بر می‌گیرد، جایی که Radeon R9 سریع‌تر و قدرتمندتر از سری Radeon R7 است که از سری Radeon R7 قدرتمندتر است. سری Radeon 5.

چه مقدار رم نیاز دارید؟

هر چه بیشتر بهتر! حافظه با دسترسی تصادفی که به عنوان RAM شناخته می‌شود، همان چیزی است که لپ‌تاپ شما برای نگهداری داده‌ها در حالی که پردازنده کارهایی را با آن انجام می‌دهد، استفاده می‌کند. رم را به عنوان میز کار خود در نظر بگیرید. همه چیزهایی که در حال حاضر کار می کنید باید روی میز شما قرار بگیرند. اگر میز شما خیلی کوچک است، چیزها از بین می روند و نمی توانید روی آنها کار کنید. به همین ترتیب، اگر حافظه رم تمام شود، دیگر نمی‌توانید تب مرورگر را باز کنید یا کامپایل ویدیوی خود را تمام کنید. در نهایت لپ تاپ شما یخ می زند و نیاز به راه اندازی مجدد دارد.

هشت گیگابایت رم باید برای یک کاربر معمولی ویندوز کافی باشد، اگرچه ارتقاء آن به 16 گیگابایت لپ‌تاپ شما را بسیار توانمندتر می‌کند (و یک ضرورت برای بازی است). یکی از مواردی که قبل از خرید باید بررسی کنید این است که آیا رم به مادربرد لحیم شده است یا خیر. اگر لحیم شده باشد، خودتان نمی توانید رم را ارتقا دهید.

مجدداً، اگر در حال برنامه نویسی و کامپایل نرم افزار یا ویرایش کلیپ های ویدیویی هستید، دو کار که نیاز به رم زیادی دارند، حداقل 16 گیگابایت می خواهید. اگر بتوانید آن را بپردازید، احتمالاً از 32 گیگابایت راضی تر خواهید بود.

همانند پردازنده‌ها، سیستم عامل کروم به کمتری نیاز دارد. در کروم‌بوک معمولاً می‌توانید با 4 گیگابایت رم کار کنید، اگرچه ارتقاء 8 گیگابایت به شما امکان می‌دهد بدون کاهش سرعت، برگه‌های بیشتری در مرورگر خود باز کنید.

رمی را هدف بگیرید که DDR4 در کنار آن باشد. DDR مخفف نرخ داده دو برابر است. رم DDR4 سریع و همان چیزی است که شما می خواهید. رم DDR3 این روزها قدیمی تر و کمتر رایج شده است. اکثر لپ تاپ ها دارای رم DDR4 هستند، اما سازندگان نوع آن را در سایت های خود در کنار مقدار ذکر می کنند، بنابراین ارزش آن را دارد که قبل از خرید بررسی کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا